Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Elizabethenjan

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Marlies via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 25-06-2017 Santiago de ... (10)
  • 24-06-2017 Corcubion - Cabo ... (6)
  • 23-06-2017 Olveiroa - ... (6)
  • 22-06-2017 Negreira - ... (4)
  • 21-06-2017 Santiago de ... (4)

Statistieken

Dit dagboek is 103927 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Triacastela - Barbadelo

Toon op kaart

15 juni 2017 | Door: Jan Schram

Aantal keer bekeken 153   Aantal reacties 4   Barbadelo, Spanje
a A

Triacastela - Barbadelo

Donderdag 15 juni 2017, Triacastela (671 m) - Barbadelo (555 m), 2631 - 2662 km.

Het pad volgde vandaag de smalle vallei van de Ouribo naar het monumentale Samos klooster. Het klooster dateert oorspronkelijk uit de 7e eeuw, van de 8e tot het begin van de 10e eeuw bood het vooral veel gevluchte monniken uit Cordoba een onderkomen. De toekomstige koning van Asturie, Alfonso de tweede, werd bij de benedictijnen van Samos opgevoed. Hij was er in veiligheid gebracht om aan de bedreigingen van zijn oom, koning Mauregato te ontsnappen. In vroegere tijden werden de vele pelgrims hier gastvrij ontvangen. De hongerige pelgrims kregen samen met de monniken hetzelfde voedsel opgediend. Ze mochten drie dagen in de abdij verblijven en veel pelgrims zijn hier dan ook gestorven en begraven.
De abdij bestaat uit twee kloosterpanden, respectievelijk in de 16e en in de 18e eeuw gebouwd. Het kleinste ervan Las Nereidas, is vernoemd naar de zeemeerminnen die afgebeeld zijn op de centrale fontein. Volgens de overlevering zou een bisschop die de abdij bezocht, zich geërgerd hebben bij het zien van de borsten van de zeemeerminnen. Hij gaf opdracht de fontein te verwijderen. De sterkste trekossen uit de hele omgeving slaagden er echter niet in de fontein te verplaatsen. Dit werd gezien als een miraculeus teken dat de fontein moest blijven staan.
Wij bezochten tijdens een korte dienst de indrukwekkende barokke kloosterkerk
Vanuit Samos volgden wij een prachtig bospad naar het oude Sarria, ook weer een belangrijke stopplaats voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostela, de Iglesia de San Salvador en het klooster van La Magdalena getuigen daar nog van. Vervolgens bracht een pad door een bos en open veld ons naar het dorpje Barbadelo waar wij verblijven in een sfeervol streekhotel.

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Reacties (4)

15 juni 2017 18:58 | Door: Ans en Willem

Mooi Jan en Marlies.
Nog even en dan is volbracht...We zeggen nu werkelijk: Tot snel!"

15 juni 2017 22:01 | Door: Marlies

De laatste loodjes!!!! En dan.. is het volbracht..

16 juni 2017 10:52 | Door: harrykoopman

De laatste loodjes zijn niet altijd de zwaarste! Geniet er nog van.

16 juni 2017 14:32 | Door: jan en els

Marlies, Jan

het is weer even geleden , maar nog op tijd om te zien dat jullie met de laatste en mooie etappes bezig zijn.
Zo lezende is een enorm inspirerende (en transpirerende), maar ook spirituele tocht (bijna) geweest.
Wensen jullie nog een aantal mooie slotetappes en fantastische aankomst en verblijf in Santiago.
Tot spoedig daar na; Jan en Els